Печенізькому району повернули 100 гектарів землі

Фото: ztv.zp.ua

Обласна прокуратура в апеляційній інстанції домоглася повернення в державну власність сільськогосподарських земель вартістю 11 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За принципової позиції обласної прокуратури у власність держави повертаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Печенізького району Харківської області.

Ще минулого року Харківська місцева прокуратура №2 подала з цього приводу 16 позовів до Печенізького районного суду Харківської області.

Зазначені земельні ділянки були незаконно безоплатно передані фізичним особам нібито в якості паїв для ведення фермерського господарства. При цьому встановлено, що згадані особи не збиралися займатися фермерством, не мали відповідної освіти та техніки.

А процедура безоплатної передачі ділянок проведена з метою уникнення земельних торгів. Це і стало підставою для направлення відповідних позовів до суду. Однак Печенізький районний суд в задоволенні всіх 16 позовів відмовив.

І тоді обласна прокуратура оскаржила його рішення в апеляційній інстанції.

На даний час Харківський апеляційний суд скасував усі 16 рішень суду першої інстанції та задовольнив позови прокуратури в повному обсязі.

Сільськогосподарські землі вартістю 11 млн грн повернуто державі.

Рішення апеляційного суду набрали законної сили і зараз виконуються.

Як повідомляв Харків Times, Балаклійський районний суд задовольнив позов Лозівської місцевої прокуратури та скасував договори оренди та суборенди, якими з держвласності в користування нібито сільськогосподарського товариства були передані 140 га землі вартістю понад три мільйони гривень.