Харківський чиновник-хабарник вніс заставу, але не отримав повної свободи

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження дії процесуальних обов’язків колишнього директора Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Андрія Винниченко, підозрюваного у вимаганні хабара та шахрайстві.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення, опублікованого на сайті суду.

Дію процесуальних обов’язків, покладених на фігуранта справи, продовжено до 27 січня 2021 року. Таке рішення слідча суддя ВАКС ухвалила 27 листопада.

Найближчі без малого два місяці Андрій Винниченко зобов’язаний:

  • прибувати за першим викликом слідчого, прокурора або суду;
  • не відлучатись з населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну місця проживання або роботи;
  • утримуватися від обговорення будь з ким (крім тих самих слідчого, прокурора та суду, і ще адвоката) обставин, викладених в підозрі;
  • носити електронний браслет.

Раніше ВАКС заарештував чиновника з альтернативою в 630 600 гривень застави і процесуальні обов’язки. Заставу було внесено, підозрюваний вийшов з СІЗО із обов’язками, але термін їх дії закінчувався, тому прокурор подав клопотання про продовження. Його й задовольнив ВАКС.

Як повідомляв Харків Times, директора Департаменту капітального будівництва ХОДА затримали за хабар в ніч з 3 на 4 серпня 2020 року.

В рамках досудового слідства встановлено, що чиновник ОДА, який в минулому обіймав посаду в управлінні паливно-енергетичного комплексу, вирішив переконати представника приватного підприємства, якому було потрібно приєднати свої електроустановки до мереж, надати 1 320 000 гривен нібито з метою їх подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго».

«Вартість» послуг з підключення чиновник оцінив у розрахунку 2200 грн за кожен з 600 кВт потужностей.

Дії чиновника кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27; ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК.