Прикордонники перекрили канал контрабанди морепродуктами

Фото: dpsu.gov.ua

Правоохоронці викрили нелегальну схему переміщення морепродуктів в Україні. У Харкові та Дніпрі вилучено понад 500 тонн товару, загальна вартість якого оцінюється приблизно в 62 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

«Бізнесмени» ввозили в Україну морепродукти з країн Східної Азії, при цьому занижуючи митні платежі або зовсім ухиляючись від їх сплати. Потім великими партіями продукти поширювалися на внутрішньому ринку країни з порушенням податкового законодавства України.

В рамках кримінального провадження, 27—30 листопада цього року співробітники Східного регіонального управління ДПСУ спільно з працівниками фіскальної служби України та прикордонниками загону «Дозор» провели обшуки в офісах і складських приміщеннях фігурантів справи в Харкові та Дніпрі.

В результаті виявлена та вилучена товарно-господарська документація, а також значні партії товарів іноземного виробництва загальною масою понад 500 тонн. Попередня вартість вилученого становить близько 62 мільйонів гривень.

Зараз тривають слідчо-розшукові заходи.

Як повідомляв Харків Times, у вересні Державна фіскальна служба (ДФС) припинила діяльність в Харкові злочинної групи, місячний обіг якої від продажу контрабандних і контрафактних сигарет становив понад 10 млн гривень.