У Будинку Алчевських «Класика без краватки»

Фото: facebook.com/masoSlobozhanskiy

Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» запрошує на концерт «Класика без краватки». Захід відбудеться 4 грудня о 18:30 у Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13).

Про це Харків Times дізнався від організаторів концерту.

Музиканти обіцяють «несподіваний, нестандартний, унікальний концерт з легкою, життєрадісною, іноді жартівливою музикою». На слухачів чекає зустріч з юною фаготісткою Оленою Потарикіною, яка в свої 17 вже стала лауреатом багатьох національних і міжнародних конкурсів. Вона виконає складний твір Джоаккіно Россіні — Концерт для фагота з оркестром.

Крім того, глядачам представлять «Угорську шнапсодію» Леонарда Пауля. Цей твір-гумореска, твір-жарт, насичений екстремально складними епізодами, які мало кому з тромбоністів вдається виконати.

Врешті, Концерт для віолончелі та духових Фрідріха Гульди, за словами організаторів заходу, ймовірно, найнезвичайніший віолончельний концерт. Його автор — культовий і ексцентричний піаніст, який дивним чином поєднав у своїй творчості академізм з пристрасним захопленням новітніми музичними течіями ХХ століття.

«Класична музика на межі року та джазу у виконанні блискучого віолончеліста Ігоря Єременка стане апофеозом нашого музичного вечора», — додають організатори.

Програма концерту:

I відділення

Дж. Россіні, Концерт для фагота з оркестром. Солістка — Олена Потарикіна (фагот).

Л. Пауль, Угорська шнапсодія. Соліст — Сергій Цимбал (тромбон).

II відділення

Фр. Гульда, Концерт для віолончелі та духових. Соліст — Ігор Єременко (віолончель).

Диригент — заслужений діяч мистецтв Юрій Яковенко.

Захід пройде в безпечному форматі відповідно до карантинними вимогами, Постановою КМУ № 848 від 16.09.20 та Постановою КМУ № 641 від 22.07.20. Наповненість залу – 50%.