У Харкові 22-річна водій Audi влаштувала смертельне ДТП на острівці безпеки

Фото: hk.npu.gov.ua

28 листопада близько 1:40 на проспекті Московському сталася ДТП, в результаті якої одна дівчина загинула, ще дві були госпіталізовані в лікарню у важкому стані.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Поліцейські встановили, що 22-річна водій автомобіля Audi їхала зі сторони вулиці Морозова в напрямку вулиці Академіка Павлова, під час руху вона не впоралася з керуванням і допустила наїзд на острівець безпеки.

В результаті аварії загинула 25-річна дівчина, яка їхала на передньому сидінні Audi. Водій і ще одна 25-річна пасажирка з травмами доставлені в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги. Одна з постраждалих – курсант Харківського національного університету внутрішніх справ.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Поліцейські з’ясовують всі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.