Зеленський підписав укази про звільнення Кучера і призначення Тимчук

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голови Харківської облгосоадміністраціі Олексія Кучера і призначив на цю посаду Айну Тимчук.

Про це Харків Times дізнався з указів, опублікованих сьогодні, 27 листопада, на сайті глави держави.

Згідно з указом № 521/2020 Олексія Кучера звільнено з посади голови ХОДА згідно поданої ним заяви.

На цю посаду, відповідно до указу № 522/2020, призначено Айну Тимчук.

Тимчук займає посаду керівника апарату Дніпропетровської ОДА, в цій же структурі вона працювала з 2000 по 2010 роки.

У 2010-2014 роках працювала заступником мера Харкова Геннадія Кернеса, була керуючою справами міськради.

З 2015 року працювала заступницею голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко, з 2018 року очолює апарат Дніпропетровської обладміністрації.

Як повідомляв Харків Times, Олексій Кучер був призначений на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації трохи більше року тому – 20 жовтня 2019 року. Кабінет міністрів погодив кандидатуру Кучера “з другої спроби”.

Вперше прізвище Кучера в якості нового губернатора з’явилася на сайті Кабміну ще 9 жовтня, але незабаром з незрозумілих причин зникло. Того дня президент Володимир Зеленський звільнив з цієї посади колишню голову облдержадміністрації, нині нардепа Юлію Світличну.

31 серпня на з’їзді президентської партії Кучер був представлений в якості кандидата на пост мера Харкова.

На місцевих виборах 25 жовтня Кучер посів третє місце, поступившись новообраному на цей пост Геннадію Кернесу та кандидату від ОПЗЖ Олександру Фельдману.

Кабінет міністрів на своєму засіданні 25 листопада погодив призначення на пост голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук.