На станціях «Проспект Гагаріна» та «Пушкінська» можна сплатити за проїзд банківською картою

Фото: city.kharkov.ua

27 листопада на станціях Харківського метрополітену «Проспект Гагаріна» та «Пушкінська» почнуть працювати турнікети для безконтактної оплати проїзду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту цифрової трансформації, апарати для оплати проїзду банківською картою будуть встановлені в вестибюлях №1 і 2 на станції метро «Проспект Гагаріна» і в вестибюлі №1 на станції «Пушкінська».

Таким чином, на 12 станціях Харківського метрополітену можна оплатити проїзд банківською картою. Починаючи з вересня цього року турнікети для безконтактної оплати проїзду вже є на станціях метро «Держпром», «Метробудівників», «Архітектора Бекетова», «23 Серпня», «Ботанічний сад», «Університет», «Спортивна», «Завод імені Малишева», «Захисників України» та «Академіка Барабашова». Протягом чотирьох місяців планується встановити по одному такому апарату на всіх станціях.

Оплата проїзду банківськими картами впроваджена у рамках розширення системи «E-ticket». Проєкт реалізується Харківською міською радою спільно з компанією «VISA», компанією-інвестором «Платіжний центр» та АТ «Ощадбанк», який обслуговує банківські транзакції. При цьому кошти з міського бюджету не виділялися.

Як повідомляв Харків Times, 25 вересня на станції «Держпром» Харківського метрополітену в тестовому режимі почала працювати система оплати проїзду банківськими картами і за допомогою мобільного телефону.

З 19 листопада почнуть працювати апарати для оплати банківською картою на станціях метро «23 Серпня» «Ботанічний сад».

З 20 листопада на станціях «Університет», «Спортивна» і «Завод імені Малишева» почала працювати оплата банківською картою.

25 листопада на станціях «Захисників України» і «Академіка Барабашова» почали працювати турнікети для безконтактної оплати проїзду.