На Холодній горі затримали закладника

У Харкові поліцейські затримали чоловіка, який збував наркотики через «закладки». Нелегальним бізнесом він займався протягом останніх трьох місяців в різних районах Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Для відправки координат і фотографій з місцем розташування «закладок» чоловік використовував соціальні мережі та кросплатформені месенджери.

Викрили 29-річного зловмисника співробітники відділу кримінальної поліції спільно зі слідчими Холодногірського відділу поліції. При огляді на вулиці у нього знайшли пакет з психотропом PVP. Пізніше, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання поліцейські вилучили полімерні пакети з канабісом і речовиною PVP загальною вагою близько 100 грамів, прилади для фасування, полімерні пакети та електронні ваги.

Слідчі встановили, що 29-річний правопорушник співпрацював з Інтернет-магазином з продажу наркотичних засобів і протягом останніх трьох місяців розповсюджував наркотики по районах Харкова через «закладки». Він повідомив слідчим місця недавніх «закладок». Там поліцейські знайшли три пакети з PVP по 2 грами в кожному.

Чоловік затриманий в порядку ст. 208 КПК. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 20 листопада в Московському районі Харкова патрульні затримали розповсюджувача наркотиків, який фотографував закладки й так захопився процесом, що не відразу побачив поліцейських, а коли помітив — намагався втекти.