У Харкові побили головреда видання “Власна справа”

Увечері вчора, 24 листопада, невідомі побили головного редактора видання “Власна справа” адвоката Володимира Цимбалюка. Активісти пов’язують напад із конфліктом навколо пам’ятника Жертвам Голодомору. Цимбалюк проводив журналістське розслідування встановлення реклами Харківського екопарку в безпосередній близькості від монумента.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook харківського активіста Віталія Тропачова.

“Після звернення до Президента, Генпрокурора, міністра МВС про незаконно встановлену рекламу ФЕЛЬДМАН ЕКО ПАРК біля пам’ятника Голодомору, скоєно замах на умисне вбивство головного редактора й адвоката Володимира Цимбалюка”, – написав Тропачов.

За його словами, постраждалого, зокрема, вдарили “цеглою у скроневу частину голови”.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, вже розпочато розслідування цього інциденту. Напад на 33-річного Цимбалюка внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

За словами представників поліції, на чоловіка напали двоє невідомих на вулиці Кричевського, коли він повертався додому, й “завдали йому кілька ударів цеглиною по обличчю”. Після цього нападники “зникли у бік житлових будинків”. Потерпілий Цимбалюк був доставлений до лікарні.

Наразі поліція проводить розшук нападників. Вже вилучено речові докази. Правоохоронці встановлюють свідків події.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 16 листопада у лікарні помер харківський режисер, завідувач кафедри майстерності актора Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, заслужений діяч мистецтв України Леонід Садовський, якого 14 листопада побили невідомі неподалік від його будинку на Салтівці.