У харківському Будинку нерухомості можна отримати техпаспорт за чотири години

Нові послуги почали надавати в харківському Будинку нерухомості (пл. Павловська, 4). Серед них — видача витягу з Державного земельного кадастру, послуга «комунальний сервіс» і представництво інтересів в суді.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олега Дробота.

За словами Дробота, представництво в суді давно просили громадяни, що зверталися до міськради.

«Наша мета — надавати всі послуги, пов’язані з нерухомістю, які потрібні харків’янам. Наприклад, йде суперечка про спадщину. До нас приходить клієнт, надає документи, і наші фахівці розбираються з ситуацією, розробляють конкретний алгоритм дій і супроводжують клієнта до моменту оформлення права власності на проблемний об’єкт», — пояснив Олег Дробот.

Також, за його словами, тепер в Будинку нерухомості можна оформити технічний паспорт за чотири години. Клієнт звертається до Будинку, технік негайно виїжджає на об’єкт, робить виміри, погоджує дані з замовником, і за чотири години документ готовий.

Крім того, тепер в Будинку нерухомості можна оформити договір з комунальними підприємствами «Комплекс з вивезення побутових відходів» та «Екоресурс». Надалі планується ввести переоформлення особових рахунків з іншими комунальними підприємствами, зокрема, з «Харківводоканалом» і «Харківськими тепловими мережами». Таким чином, харків’яни зможуть в одному місці вирішити багато питань, не відвідуючи різні інстанції.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада в харківському Будинку нерухомості почали надавати послугу з відкриття товариства з обмеженою відповідальністю.