Організаторам викрадення харків’янина, лідера ромської громади повідомили про підозру

Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які мали намір викрасти жителя Харкова, лідера ромської громади. Їх підозрюють за ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 146 КК (вимагання, незаконне позбавлення волі та замах на викрадення людини за попередньою змовою групою осіб).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 24 листопада, правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої інсценували викрадення лідера ромської громади. Крім того, поліцейські зняли відео, де «потерпілий» говорить про те, що його викрали, і просить родичів передати зловмисникам $ 100 000. Це відео було відправлено замовникам викрадення, а ті, в свою чергу, переслали його синові потерпілого. Якщо кошти не будуть передані, викрадачі погрожували вбивством або заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Того ж дня правоохоронці затримали в Києві організатора та ще одного учасника викрадення.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, за підозрою в скоєнні даного злочину затримано двох уродженців іншої держави — 22-х і 28-ми років, які проживали в м. Бровари Київської області. Обидва раніше були судимі за крадіжки, грабежі та розбої. Тепер їм може загрожувати до 12 років в’язниці.