Харків приєднався до всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” (фото)

Сьогодні, 25 листопада, в рамках всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” патрульні провели тематичні заходи “Розірви коло насильства – Харків вільний від домашнього насильства”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Патрульної поліції області.

Учасники заходу розмістили в дев’яти районах міста тематичні локації “Розірви коло насильства – Харків вільний від домашнього насильства”. На стендах розмістили інформаційні матеріали та спеціальні пам’ятки. Кожен перехожий міг ознаймитися з цими тематичними матеріалами і взяти їх з собою. Також правоохоронці розповідали громадянам про форми і прояви насильства і закликали протидіяти йому.

Куди звертатися постраждалим від насильства:

– Національна поліція України: 102
– Урядова гаряча лінія: 15-47
– Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103
– Чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot діє в месенджері Telegram.

Довідка: У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем ​​боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щорічно в цей день в різних країнах по всьому світу починається акція “16 днів проти насильства”.

Основне завдання цієї акції – привернути увагу громадськості до двох актуальних проблем – запобігання і протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій для об’єднання зусиль заради захисту прав людини.