Чиновник Харківської обладміністрації піде під суд за хабар

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закінчила слідство у справі колишнього директора Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Андрія Винниченко. На початку серпня він попався на отриманні хабара в 1 320 000 гривен.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі відомства.

В рамках досудового слідства встановлено, що чиновник ОДА, який в минулому обіймав посаду в управлінні паливно-енергетичного комплексу, вирішив переконати представника приватного підприємства, якому було потрібно приєднати свої електроустановки до мереж, надати вищезгадану суму нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго».

«Вартість» послуг з підключення чиновник оцінив у розрахунку 2200 грн за кожен з 600 кВт потужностей.

Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч.2 ст. 15, ч. 4 ст. 27; ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 369 КК.

Зараз матеріали справи відкриті підозрюваному і його адвокату для ознайомлення. Після закінчення цієї процедури обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Харків Times, директора Департаменту капітального будівництва ХОДА затримали за хабар в ніч з 3 на 4 серпня 2020 року.

В обладміністрацію він прийшов працювати на початку квітня цього року з «Харківобленерго». Винниченко як переможець конкурсу був призначений на посаду начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА з випробувальним терміном в один місяць і окладом згідно зі штатним розкладом. Відповідне розпорядження голова ХОДА підписав 8 квітня цього року.

В кінці липня Винниченко пішов на підвищення — очолив Департамент капбудівництва обладміністрації.

У декларації про доходи чиновника зазначено, що йому належать чотири квартири в Харкові. Одна з них площею 118 кв. м вказана як об’єкт незавершеного будівництва. Ще одна квартира на 114 кв. м в Харкові записана на дочку чиновника.

Також Винниченко вказав в декларації, що йому належать автомобілі Audi Q7 і Mercedes S-500, дві пари елітних годинників і 15 біткоінів. Згідно з декларацією, чиновник має готівкою $ 30 тисяч, 18 тисяч євро, 385 тисяч гривень. Його зарплата за 2019 рік склала 114 тисяч грн.