Трасу «Чугуїв — Мілове» нарешті добудували

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

На трасі «Чугуїв — Мілове», яку почали ремонтувати у 2015 році, нарешті закінчилися будівельні роботи. Зараз завершуються роботи з організації безпеки руху.

Про це Харків Times дізнався з виступу начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва в ефірі «Українського радіо Харків».

Дорога Н-26 була побудована в 60-х роках минулого століття і є однією з головних транспортних артерій, що з’єднують Харківську та Луганську області. Її ремонт почався в 2015 році. У цьому році на ділянці в межах Харківської області він нарешті завершується. За словами Алексєєва, підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь» повністю закінчив відновлення полотна та видав гарантійний паспорт на 68,2 км дороги. Зараз наноситься горизонтальна розмітка.

В цілому, як розповів Алексєєв, до кінця 2020 року Служба автодоріг в Харківській області планує вийти на показник 263 км відремонтованих доріг в регіоні. Це майже в чотири рази більше початкового плану, який, власне, і полягав у закінченні робіт на трасі Н-26.

Крім згаданої автодороги передбачається завершити роботи на трасах М-03 (в Харківській області проходить по території Валківського та Коломацького районів, початок робіт у 2011 році, готувалася до Євро-2012, але так і не була введена в експлуатацію), «Мерефа — Лозовая — Павлоград», «Харків — Зміїв — Балаклія — Горохуватка».

За словами начальника харківського відділення Укравтодору, Харківська область лідирує за кількістю відремонтованих доріг в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Зараз це 98—99%, від того, що ми запланували на цей рік. Залишилися невеликі супутні роботи, і ми ці кілометри будемо вводити в експлуатацію», — сказав Алексєєв.

Як повідомляв Харків Times, 20 листопада після капремонту відкрили рух транспорту на 20 км автодороги державного значення М-03 Київ — Харків — Довжанський.

У Харківській області заплановано капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-45 Суми — Краснопілля — Богодухів на ділянці км 92 + 140 – км 104 + 147.

Наприкінці вересня дорожники завершили оновлення покриття дороги Р-51 Мерефа — Лозова — Павлоград.