На 10 станціях метро Харкова можна сплатити за проїзд банківською картою

Фото: city.kharkov.ua

25 листопада на станціях Харківського метрополітену «Захисників України» і «Академіка Барабашова» почнуть працювати турнікети для безконтактної оплати проїзду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту цифровий трансформації, апарати для оплати проїзду банківською картою будуть встановлені в вестибюлях №1 і 2 на станції метро «Захисників України» і в вестибюлі №1 на станції «Академіка Барабашова».

Таким чином, на 10 станціях Харківського метрополітену можна оплатити проїзд банківською картою. Починаючи з вересня цього року турнікети для безконтактної оплати проїзду встановили на станціях метро «Держпром», «Метробудівників», «Архітектора Бекетова», «23 Серпня», «Ботанічний сад», «Університет», «Спортивна» і «Завод імені Малишева». Протягом чотирьох місяців планується встановити по одному такому апарату на всіх станціях.

Оплата проїзду банківськими картами впроваджена в рамках розширення системи «E-ticket». Проект реалізується Харківською міською радою спільно з компанією «VISA», компанією-інвестором «Платіжний центр» і АТ «Ощадбанк», який обслуговує банківські транзакції. При цьому кошти з міського бюджету не виділялися.

Як повідомляв Харків Times, 25 вересня на станції «Держпром» Харківського метрополітену в тестовому режимі почала працювати система оплати проїзду банківськими картами і за допомогою мобільного телефону.

З 19 листопада почнуть працювати апарати для оплати банківською картою на станціях метро «23 Серпня» «Ботанічний сад».

З 20 листопада на станціях «Університет», «Спортивна» і «Завод імені Малишева» почала працювати оплата банківською картою.