Суд відправив під варту харків’янина, який підірвав три гранати на проспекті Гагаріна

Фото: hk.npu.gov.ua

Комінтернівський районний суд м.Харкова відправив під варту 51-річного харків’янина, який 20 листопада, підірвав дві гранати в квартирі однієї з багатоповерхівок по проспекту Гагаріна, і одну – у дворі цього будинку. В результаті вибуху чоловікові відірвало кисть руки, також він отримав множинні осколкові поранення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Судове засідання проводилося в режимі відеоконференції, оскільки чоловік знаходиться в лікарні. Зараз медики оцінюють його стан як задовільний.

Досудове розслідуванням встановлено, що 20 листопада 51-річний житель. Харкова, перебуваючи в квартирі колишньої дружини, вимагав 5000 доларів, які жінка нібито заборгувала йому, і погрожував вбивством. Після цього чоловік вийшов на подвір’я будинку і закинув у вікна квартири, в якій знаходилася жінка, дві гранати, в результаті чого потерпіла отримала забій підборіддя. Після цього чоловік відійшов на дитячий майданчик біля будинку і підірвав третю гранату. В результаті цього вибуху чоловік втратив кисть і отримав множинні поранення.

За фактом замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України) проводиться розслідування. Харків’янину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 20 листопада у дворі багатоповерхівки по проспекту Гагаріна чоловік підірвав гранату.

Чоловіка, який підірвав три гранати на проспекті Гагаріна, госпіталізували у важкому стані.