Південний вокзал передадуть у концесію в найближчі три роки

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Уряд планує в найближчі три роки передати харківський Південний вокзал у концесію. Кабмін затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Міністерства інфраструктури України.

До переліку пріоритетних для держави інвестиційних проектів в залізничній галузі крім станції «Харків-Пасажирський» увійшла концесія вокзалів і станцій Вінниці, Миколаєва, Чопа, Хмельницького, «Дніпро-Головний» і «Київ-Пасажирський»; електрифікація ділянок Ковель — Ягодин — держкордон і Ковель — Ізов — держкордон, будівництво шляху Мостиська — Скнилів, а також закупівля вантажних електровозів для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

«Ера успішного державно-приватного партнерства розпочато. Пріоритетні інвестиційні проекти, перелік яких днями затвердив уряд, охоплюють практично всі галузі транспорту», — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

На яких умовах вони можуть бути передані у концесію, міністр не повідомив.

Як повідомляв Харків Times, про те, що Міністерство інфраструктури має намір передати в концесію вокзал і приміський термінал станції «Харків-Пасажирський», а також розташований на території станції готель «Експрес», Владислав Криклій розповів журналістам рік тому під час візиту до Харкова.