Хлопець з криками “Аллаг акбар” розбив скло в дверях Харківської обладміністрації

Увечорі 21 листопада хлопець з криками “Аллаг акбар” розбив скло в двері обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався з відео, опублікованих очевидцями у соцмережах.

У коментарях користувачі соцмереж висловлювали припущення, що хлопець міг знаходитися під дією наркотиків.

Пізніше прес-служба поліції Харківської області повідомила, що близько 16:35 до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік по вулиці Сумській трощить скло у дверях Харківської обласної державної адміністрації.

На місце події виїжджали керівники Київського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Поліцейські виявили розбите скло, а також металевий предмет.

“Особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 19-річний мешканець селища Мала Данилівка. Він пояснив, що своїми діями хотів привернути увагу, аби до нього на розмову вийшли депутати”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Вирішується питання про повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв Харків Times , чоловік 27 грудня 2019 року близько 23:30 облив горючою речовиною і підпалив двері будівлі Харківської обласної державної адміністрації. Чоловіка затримали нацгвардійці. Вогонь загасила охорона.