Поліція розслідує отруєння дітей в Дергачівському ліцеї

За фактом отруєння учнів Дергачівського ліцею №3 поліція відкрила кримінальне провадження. Слідчі кваліфікували подію як порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

На даний час поліцейські встановили, що 17 листопада після відвідування навчального закладу 28 учнів 1-го та 2-го класів відчули погіршення самопочуття. Удома вони поскаржилися рідним на підвищення температури та блювоту. Батьки звернулися за допомогою до сімейних лікарів.
18 листопада працівники санітарно-епідеміологічної станції відібрали з території ліцею зразки їжі, зробили змиви та провели дезінфекцію їдальні закладу.

За інформацією директора ліцею, учні 1-4 класів до 23 листопада перебуватимуть вдома під наглядом сімейних лікарів.

Повідомлень про звернення та госпіталізації дітей до медичних установ до поліції не надходило.

Інформація за фактом події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 325 КК (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, 18 листопада серед учнів ліцею № 3 міста Дергачі зареєстрований спалах інфекційного захворювання.

За даними прес-служби Харківської облдержадміністрації, зі скаргами на погане самопочуття до медиків звернулися 40 учнів молодшої школи і одна вчителька.