В Україні скасували довідку про склад сім’ї. Частково

Фото: thedigital.gov.ua

Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Мінціфри про виключення довідки про склад сім’ї з переліку документів, що подаються заявниками при отриманні шести державних послуг.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.

У міністерстві вважають, що це зменшить адміністративне навантаження та спростить громадянам отримання державних послуг.

«Ми продовжуємо ліквідувати всі безглузді довідки, які сьогодні вимагають від людей заради бюрократичної галочки. Сьогодні Уряд скасував таку довідку для отримання п’яти послуг, що вимагають надання такої довідки. На черзі — спрощення ще 20 послуг», — прокоментував цю подію міністр Михайло Федоров.

Довідка про склад сім’ї відтепер не потрібна:

  • при призначенні грошової допомоги в разі загибелі або смерті, інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців;
  • при оформленні відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом за ветеранами війни;
  • при оформленні виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника або його звільнення з Держспецзв’язку;
  • при виплаті грошової компенсації особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) житла;
  • для продовження строку перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;
  • під час подання військовослужбовцями, які претендують на отримання житла або грошової компенсації за належне їм житло.

Чинне законодавство України не передбачає отримання такої довідки та орган, який має її видавати. Скасування непотрібної бюрократичної процедури полегшує життя не тільки заявникам, а й держапарату.

Раніше з ініціативи Мінціфри Уряд скасував довідку про склад сім’ї для альтернативної служби.

Як повідомляв Харків Times, в грудні минулого року кабінет міністрів спростив отримання громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході.