В “Нафтогазі” повідомили, коли в Куп’янську з’явиться опалення

Ілюстративне фото: 112.ua

Теплопостачальні підприємства міста Куп’янська після переговорів з представниками НАК “Нафтогаз України” і підписання договорів отримали ліміти газу і сьогодні, 19 листопада, зможуть почати подачу тепла жителям міста та прилеглих селищ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НАК «Нафтогаз».

“Місцеві виробники тепла — КП «Обласний інформаційно-технічний центр» та КП КМР “Куп’янськтеплоенерго” — підписали з НАК “Нафтогаз України” договори на постачання газу. Остаточні формальні процедури погодження документів було завершено вчора, 18 листопада.”, – йдеться в повідомленні.

Опалювальний сезон в Куп’янську почався зі значним запізненням, оскільки місцеві теплові компанії відмовлялися надати “Нафтогазу” документи щодо правонаступництва за борговими зобов’язаннями. За даними НАК “Нафтогаз” куп’янські тепловики заборгували за газ 118 млн 300 тис грн.

Відзначається, що опалення в школах садках і лікарнях Куп’янська вже включили завдяки газу, купленому в іншого трейдера. Планується, що до кінця тижня підключать до тепла населення і решту інфраструктури.

Як повідомляв Харків Times, 16 листопада на знак протесту проти того, що в м. Куп’янську не розпочався опалювальний сезон, мешканці перекрили трасу Куп’янськ-Ківшарівка.

У «Нафтогазі» пояснили, що жителі Куп’янська замерзають через борги за газ на суму майже в 120 млн грн.