У Харкові засудили екс-міліціонера, через якого 18-річна дівчина стала інвалідом

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним колишнього співробітника МВС в скоєнні ДТП, в результаті якого 18-річна дівчина стала інвалідом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Аварія, в результаті якої була травмована дівчина, сталася ввечері 2 вересня 2015 року. Обвинувачений на своєму авто збив потерпілу, коли та переходила проїжджу частину нерегульованим пішохідним переходом. За даними слідства, правоохоронець “грубо порушив вимоги п. П. 1.5, 18.1 Правил дорожнього руху України”.

“Потерпілій заподіяно численних тяжких тілесних ушкоджень, що в подальшому призвело до інвалідності II групи”, – розповіли в прокуратурі.

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК), обвинувачений засуджений до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

На момент ДТП обвинувачений займав посаду оперуповноваженого сектору карного розшуку Орджонікідзевського районного відділу ГУМВС України в Харківській області.

Рішення суду поки не вступило в силу, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, на шість років в’язниці засудили колишнього поліцейського, якого впіймали на наркозакладках.