У харківській підземці встановлять три нових апарати для оплати проїзду банківською картою

Фото: city.kharkov.ua

На двох станціях метрополітену Харкова з 19 листопада почнуть працювати три нових апарати для оплати проїзду банківською картою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту цифровий трансформації, по одному апарату встановлять у вестибюлях №1 і №2 на станції метро «23 Серпня» і один – у вестибюлі № 2 на станції «Ботанічний сад».

Система оплати проїзду в Харківському метрополітені банківськими картами почала працювати у вересні. Так, турнікети для безконтактної оплати проїзду вже є на станціях метро «Держпром», «Метробудівників» та «Архітектора Бекетова». Протягом чотирьох місяців планується встановити по одному такому апарату на всіх станціях.

Нагадуємо, що оплата проїзду банківськими картами впроваджена в рамках розширення системи «E-ticket». Проєкт реалізується Харківською міською радою спільно з компанією «VISA», компанією-інвестором «Платіжний центр» і АТ «Ощадбанк», який обслуговує банківські транзакції. При цьому кошти з міського бюджету витрачені не були.

Як повідомляв Харків Times, 25 вересня на станції «Держпром» Харківського метрополітену в тестовому режимі почала працювати система оплати проїзду банківськими картами і за допомогою мобільного телефону.