Махінації з відшкодуванням ПДВ: держава недорахувалася майже 200 000 гривен

Фото: khar.gp.gov.ua

Понад 190 тисяч гривень втратила держава внаслідок дій колишнього начальника одного з управлінь ГУ ДФС в Харківській області. Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури йому повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове слідство встановило, що товариство з обмеженою відповідальністю направило до Харківського окружного адміністративного суду позов про скасування податкового повідомлення-рішення, яке підтверджувало відшкодування податку на додану вартість. Цей позов був задоволений. Судовий супровід справи забезпечувало одне з управлінь ГУ ДФС.

«Через неналежне виконання начальником зазначеного управління своїх службових обов’язків в період з грудня 2015 по лютий 2016 року у зв’язку з несвоєчасним відшкодуванням податку на додану вартість державі завдано матеріальних збитків на суму понад 190 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування справи здійснює територіальне управління ГБР, розташоване в м.Полтаві, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Санкція статті передбачає штраф від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.