Сусідські війни у Харкові – один кинув другому у двір гранату

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські встановили причетного до вибуху гранати у дворі приватного будинку на вулиці Бестужева в Московському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Пригода сталася в минулу неділю, 15 листопада, приблизно о 14:40. В результаті вибуху було пошкоджено огорожу і будинок, люди не постраждали. На місці події поліцейські виявили воронку діаметром близько 10 сантиметрів. Вибухотехніки встановили, що стався вибух ручної гранати РГД-5.

Під час проведення оперативно-слідчих дій поліцейські встановили, що до вибуху причетний 49-річний сусід потерпілого. Чоловік зізнався поліцейським, що напередодні між ним і потерпілим виник конфлікт. Пояснити, чому він вирішив помститися таким чином, правопорушник відмовився.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника, поліцейські знайшли в сараї в сараї на території двору два корпуси гранат Ф-1 і РГД-5. Виявлені предмети вилучено.

Таким чином, 49-річний харків’янин став фігурантом відразу двох кримінальних проваджень: за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство).

Вирішується питання про повідомленні чоловікові про підозру у вчиненні злочинів. Йому загрожує до 7 років в’язниці.

Як повідомляв Харків Times, у дворі одного з приватних будинків на вулиці Бестужева в Московському районі Харкова раптово пролунав вибух. Пошкоджено будинок і паркан, люди цілі. Звідки взявся смертоносний пристрій, господар будинку не знав.

Фото: hk.npu.gov.ua