Махінації на ремонті будинків: повідомили про підозру спільникові екс-директора КП “Харківжилбуд”

Фото: khar.gp.gov.ua

В рамках розслідування кримінальної виробництва про нанесення бюджету міста Харкова збитків на суму 2, 6 мільйона гривень слідчі повідомили про підозру одному з керівників приватного підприємства, який діяв у змові з колишнім директором КП “Харківжилбуд”.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Слідство встановило, що спільники створили і реалізували злочинну схему привласнення бюджетних коштів. Шляхом махінацій вони привласнили гроші, призначені на виплату зарплати працівникам КП “Харківжилбуд”.

“Директор КП перераховував кошти на ремонт житлових будинків на рахунок приватної фірми, але фактично роботи виконували працівники підпорядкованого йому комунального підприємства. Приватної фірмою роботи виконувалися тільки на папері.”, – розповіли в прокуратурі.

Відповідно до установчих документів, комунальне підприємство повинно було самостійно здійснювати поточний ремонт в будинках і не могло на свій розсуд укладати договори з підрядниками на виконання робіт, оскільки не мало на це бюджету.

Таким чином, дії колишніх керівників комунального та приватного підприємств завдали матеріальної шкоди Харківській міськраді на суму понад 2 млн 600 тис. грн.

Колишньому директору “Харьковжілстроя” повідомили про підозру 29 травня цього року. Через півроку підозрюваним став другий учасник злочинної групи, директор приватної фірми. Обом зловмисникам повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, колишнього директора КП «Харківжилбуд» підозрюють в махінаціях на ремонті житлових будинків, в результаті яких бюджету міста було завдано збитків у розмірі 2 млн 600 тис. грн.