Харківського податківця спіймали на хабарі

Фото: khar.gp.gov.ua

СБУ викрила начальника відділу податкової на систематичному отриманні неправомірної вигоди.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник вимагав від місцевого підприємця 100 000 гривень щомісяця за те, що закриє очі на угоди з підакцизною продукцією та не стане притягати підприємця до кримінальної відповідальності.

В якості посередника податківець використав свого знайомого.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували два епізоди отримання неправомірної вигоди. Тільки один підприємець заплатив посадовцю в цілому 170 000 гривен. Перевіряється наявність інших фігурантів справи.

У місцях роботи та мешкання чиновника та посередника тривають обшуки.

Зараз хабарнику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Операцію з викриття хабарника СБУ проводила спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила в Харкові організатора і учасників злочинного угруповання, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші з підприємців, зокрема 1,6 мільйона гривень і € 40 тисяч від представника місцевого бізнесу.