Харківський кримінальний авторитет не вийде під заставу

Фото: khar.gp.gov.ua

Дзержинський районний суд задовольнив апеляційну скаргу Харківської місцевої прокуратури № 1 і змінив запобіжний захід для затриманого минулого тижня кримінального авторитета, підозрюваного відразу за чотирма статтями КК. Тепер він позбавлений права внести заставу та вийти з ізолятора до суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Затриманого в Сумській області після майже двох років розшуку чоловіка підозрюють у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному поводженні зі зброєю, опорі правоохоронним органам та погрозах працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Як повідомляв Харків Times, чоловіка підозрюють у тому, що він в липні 2017 року вкрав $ 25 тисяч з автомобіля Mazda, припаркованого біля церкви в Шевченківському районі. У лютому 2018 року під час обшуку авто Lexus, що належить підозрюваному, правоохоронці «вилучили предмет, який, згідно з висновками експертизи, відноситься до категорії клинкової холодної зброї». Після цього чоловіка оголосили в державний розшук.

У березні автівка, що належить «авторитету», була помічена на окружній дорозі. Коли поліцейські почали переслідування, водій проігнорував їх вимогу зупинитися, пошкодив поліцейську машину і зник.

12 листопада 2020 підозрюваного затримали на території Сумської області.

Йому оголосили про підозру за чотирма статтями КК. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.