У Харкові пікетують суд у справі проспекту Жукова

Перед будівлею Другого апеляційного адміністративного суду зібралися противники повернення імені Жукова одному з харківських проспектів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Сьогодні, 16 листопада, адмінсуд має розглянути апеляційну скаргу Харківської міської ради на рішення суду першої інстанції, що скасував повернення імені Жукова проспекту Григоренка.

За інформацією Суспільного, біля будівлі на Театральній площі в Харкові близько десятка протестувальників. Вони тримають державні прапори, прапори політичних партій «Правий сектор», «Свобода», а також плакати: «Жуков кат, а не герой», «Харків без Жукова».

Як повідомляв Харків Times, вже рік Харківська міськрада намагається перейменувати проспект Петра Григоренка. На сесії 19 червня було перейменувано проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Однак це рішення було опротестовано в суді. Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Міськрада подала апеляцію  і програла її.

На сесії 26 лютого цього року депутати в черговий раз підтримали рішення про перейменування проспекту Григоренка, повернувши йому ім’я маршала Жукова.

У червні Харківський окружний адміністративний суд за позовом, поданим ВО «Свобода», скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Григоренка в честь Жукова.