У двох харків’ян вилучили 6 000 упаковок ліків на мільйон гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Двох харків’ян підозрюють в причетності до підпільного виробництва наркотиків. Вони створили сайт, через який продавали сильнодіючі медичні препарати.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що 33-річний та 26-річний харків’яни незаконно збували сильнодіючі лікарські засоби, які в подальшому використовувалися для виготовлення наркотиків. Один з подільників створив сайт, через який йшли переговори з покупцями, а його спільник відправляв товар поштою, використовуючи різних операторів. Гроші покупці перераховували на банківські рахунки харків’ян.

Під час обшуків, проведених за місцем проживання фігурантів, вилучено понад 6 000 упаковок лікарських препаратів. Їх загальна вартість — понад один мільйон гривень. Серед інших речових доказів — банківські карти, комп’ютерна техніка, термінали мобільного зв’язку тощо.

Заведено кримінальне провадження за фактом збуту сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 321 КК).

Слідство триває, встановлюються всі обставини справи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Основ’янського ОП ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження — Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ. Процесуальне керівництво — Харківська місцева прокуратура № 5.

Як повідомляв Харків Times, працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими Основ’янського відділу поліції затримали 30-річного харків’янина за підозрою в незаконному збуті в Інтернеті сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах.