Три обраних депутати Харківської міськради відмовилися від мандатів

Три депутати Харківської міської ради, які перемогли на місцевих виборах 25 жовтня, звернулися до Харківської міської територіальної виборчої комісію із заявами про відмову від депутатського мандата.

Про це Харків Times дізнався з рішень ТВК.

Відповідні заяви подали два представника від партії “Європейська солідарність” і один – від “Слуги народу”. Мотивація для відмови від мандата депутата міськради у всіх трьох однакова: вони пройшли до облради.

Вважає за краще обласну рада міській обраний від “Слуги народу” генеральний директор “Турбоатома” Віктор Суботін. Замість нього, згідно з рішенням ТВК, від 12 листопада, депутатом міської ради стала Анжеліка Крутова, яка займає посаду директора Департаменту науки і освіти Харківської обладміністрації.

Від “Європейської солідарності” від мандатів депутатів міськради відмовилися Сергій Чебишев і Алла Ройтблат.

Замість Чебишева в міський парламент ТВК призначила лікаря-психіатра Харківського міського психоневрологічного диспансеру Ірину Гончарову. Місце Ройтблат в міськраді займе Руслан Агібалов.

Як повідомляв Харків Times, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Харківській області проголосували трохи більше 32% виборців.

За результатами підрахунку голосів, вибори на посаду Харківського міського голови виграв Геннадій Кернес, за якого проголосували 60,34% (195 044 виборців). Таким чином Геннадій Кернес втретє стає мером Харкова.

За результатами підрахунку голосів, до Харківської міської ради проходять шість партій. 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса – Успішний Харків». У ОПЗЖ- майже вдвічі менше – 19 депутатів. По дев’ять місць у «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської територіальної виборчої комісії за результатами виборів депутатів Харківської міської ради.