Помер побитий позавчора невідомими режисер і педагог Леонід Садовський

У ніч на сьогодні, 16 листопада, в лікарні помер побитий невідомими ввечері 14 листопада харківський режисер, завідувач кафедри майстерності актора Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, заслужений діяч мистецтв України Леонід Садовський. Йому був 71 рік.

Про це Харків Times повідомили колеги покійного.

За словами колег і учнів, на Садовського напали неподалік від будинку, на Салтівці, пізно увечері, коли він вийшов до аптеки за ліками. Примітно, що нападники не взяли в побитого режисера нічого, хоча при ньому була досить велика сума грошей.

Садовського поважали колеги та любили студенти.

“Це не просто викладач. Це – людина, яка виховує дітей, як своїх”, – написала на його сторінці у Facebook одна зі студенток, коли режисер був ще живий і студенти збирали гроші на його лікування.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, на Садовського напали на пустирі. Нападники завдали загиблому важкі травми тупим предметом. Після побиття він зміг дійти до будинку, де його дружина викликала потерпілому швидку допомогу. У Харківській міській лікарні загальної та невідкладної медичної допомоги йому була зроблена складна операція, але, на жаль, близько першої години ночі сьогодні він помер.

У поліції відкрили кримінальне провадження із попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесні ушкодження). Винним загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція займається їх розшуком.

Харків Times висловлює щирі співчуття близьким, колегам та учням Леоніда Садовського.

Як повідомляв Харків Times, у липні поліція затримала 37-річного харків’янина, який ледь не забив на смерть свого знайомого.

Наприкінці серпня був затриманий 41-річний мешканець Харкова, якого підозрюють у тому, що він на вулиці Новгородській напав на 20-річну дівчину, побив і пограбував її.