Двоє поліцейських з Люботина підуть під суд за вимагання $1000 у свідка

Фото: khar.gp.gov.ua

До десяти років позбавлення волі кожному – таке покарання загрожує двом старшим оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліції Харківського ОП ГУНП. Поліцейських звинувачують у вимаганні та отриманні хабара в розмірі тисячі доларів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ГБР.

Слідство встановило, що зазначену суму обвинувачені вимагали у 20-річного чоловіка, який був свідком крадіжки велосипеда, і його матері. Оперуповноважені погрожували, що 20-річний юнак зі свідка стане підозрюваним і буде притягнутий кримінальної відповідальності, якщо відмовиться платити.

1 лютого 2020 року під час передачі $1000 хабара в салоні службового авто співробітники ДБР затримали поліцейських.

Досудове розслідування за фактом вимагання та отримання оперуповноваженими хабара завершено, обвинувальний акт, складений за ч.3 ст 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, два старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліції в салоні службового автомобіля отримали хабар в розмірі тисячі доларів. Поліцейських-хабарників затримали «на гарячому».