Затриманий та повідомлений про підозру кримінальний авторитет – прокуратура

Фото: khar.gp.gov.ua

Вчора, 12 листопада, на території Сумської області поліція затримала кримінального авторитета, який з лютого 2018 року перебував у розшуку. Йому вже повідомили про підозру за чотирма статтями КК – у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному поводженні зі зброєю та опорі й загрозі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним своїх службових обов’язків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно з повідомленням, чоловіка підозрюють у тому, що він у липні 2017 року вкрав $ 25 тисяч з автівки Mazda, припаркованої біля церкви у Шевченківському районі. У лютому 2018 року під час обшуку авто Lexus, що належало підозрюваному, правоохоронці “вилучили предмет, який, згідно висновку експертизи, належить до категорії клинкової холодної зброї “. Після цього чоловіка оголосили у державний розшук.

У березні автівка, що належить “авторитету”, була помічена на окружній дорозі. Коли поліцейські почали переслідування, водій проігнорував їх вимогу зупинитися, пошкодив поліцейську машину та зник.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Кримінальному авторитетові загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня 2018 року оперативники Управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіціі області перешкодили зібранню у Харкові кримінальних авторитетів, затримавши 20 чоловік, які раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності.