У справі по ДТП на проспекті Науки з’явився новий свідок – поліція (відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

В рамках розслідування ДТП на проспекті Науки, в якій постраждали три пішоходи, поліція допитала 22-річного харків’янина, що в момент аварії їхав поруч з автомобілем підозрюваного.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Вивчаючи відеозаписи, слідчі встановили, що одночасно з Volkswagen Passat підозрюваного, який їхав по проспекту Науки в напрямку вулиці Бакуліна, в середній смузі руху слідував автомобіль Volkswagen Jetta під керуванням 22-річного харків’янина. На перехресті проспекту Науки і вулиці Бакуліна водій Volkswagen Jetta почав здійснювати маневр ліворуч в ліву смугу руху, де їхав автомобіль підозрюваного.

Слідство поки не готове стверджувати, що водій Volkswagen Jetta причетний до аварії, в результаті якої постраждали три пішоходи. Це можливо лише після проведення слідчими відповідних слідчих дій, а також експертних досліджень (комплексної автотехнічної та фоноскопічної експертиз).

За даними слідства, 22-річний харків’янин допитаний в якості свідка. Його автомобіль вилучений, оглянутий і поміщений на спеціальний майданчик ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

За інформацією заступника міністра МВС Антона Геращенко, винуватця ДТП кілька місяців тому затримували за хуліганство.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.