У Харкові вимагають скасувати плату за провезення музичних інструментів в метро

Фото: cfts.org.ua

До міської влади Харкова звернулися з проханням скасувати плату за провезення великогабаритних музичних інструментів, таких як контрабас і віолончель і ін.

Про це Харків Times дізнався з петиції №6521, опублікованій 9 листопада на сайті міськради.

Автор петиції, Єременко Ігор Віталійович, нагадує, що до 2109 року провезення музичних інструментів в метрополітені Харкова був безкоштовним. Зі скасуванням цієї норми музикантам доводиться платити двічі: за себе і за інструмент.

“Наші інструменти – це не просто особиста річ, а невід’ємна частина музичної та викладацької практики. Іноді трапляється їздити з інструментом декілька разів на день. Це відчутний удар по бюджету, особливо для учнів та студентів. Проїзд, наприклад, вранці та ввечері (вечірні концерти, спектаклі, репетиції) обійдеться тільки в метро в 64 грн, а якщо додати наземний транспорт, ще дорожче.”, – йдеться в петиції.

На думку автора, скасування подвійної оплати для музикантів суттєво не вплине на бюджет КП “Харківський метрополітен”.

“Харків є одним з найбільших культурних центрів України, який має кілька театрів, філармонію, Молодіжний симфонічний оркестр, Інститут мистецтв, Академію культури, музичне училище, музичні школи. І всюди музиканти працюють і вчаться, зокрема віолончелісти і контрабасисти. З іншого боку, віолончелістів і контрабасів не так багато, щоб суттєво вплинути на дохідну частину бюджету метрополітену і наземного транспорту.”, – йдеться в петиції.

Щоб міськрада розглянула цю петицію, вона повинна набрати 5 тисяч голосів за 90 днів. Станом на 20.45 13 листопада прохання музиканта Ігоря Єременко підтримали 274 людини. Залишилося 86 днів і 4 тисячі 726 голосів.

Підписати петицію про повернення безкоштовного провозу великогабаритних музичних інструментів в метро можна тут.