Ресторатори протестували біля обладміністрації та перекривали дорогу біля поліцейського главку (фото)

Фото: suspilne.media

Харківські ресторатори, представники кінотеатрів, фітнес-клубів, ТРЦ, івент-агентств та інші підприємці вийшли сьогодні до будівлі обласної держадміністрації з акцією протесту проти введення так званого “карантину вихідного дня”. За даними організаторів акції, всього протестуючих було близько півтори тисячі.

Про це Харків Times стало відомо з репортажу Суспільного з місця подій.

В руках у протестувальників плакати: “Дайте працювати!”, “Нагадуємо: медицина фінансується з наших податків”, “У ваших діях немає логіки, у нас немає грошей”, “40% закрилися вже назавжди” та інші.

За словами учасників протесту, на сьогодні в них дві вимоги.

“У нас сьогодні дві вимоги основні: перша — ми не готові до локдауну, карантину вихідного дня, тому що у нас “каси” робляться у вихідні. В будні у нас в основному немає торгівлі. Зараз не дають реалізувати власне право на працю. Ми змушені будемо сидіти вдома. Друге — ми проти імплементації закону про тотальну фіскалізацію”, – сказав Суспільному учасник акції, підприємець Олексій Дідул.

Після цього протестувальники, до яких з обладміністрації ніхто не вийшов, організовано пройшли до будівлі обласного главку Нацполіціі, де на деякий час перекрили проїзд автотранспорту по вулиці Жон Мироносиць.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, “під стінами обладміністрації зібралися близько 500 громадян”, які вимагали “вирішити питання карантинних обмежень закладів харчування і висловлювали протест проти введення карантину вихідного дня”.

У поліції також повідомили про переміщення протестуючих до облуправління Нацполіціі та про те, що “група осіб вийшла на проїжджу частину перед установою та на декілька хвилин заблокувала рух транспорту “.

“Охорону правопорядку забезпечували 95 співробітників поліції”, – йдеться у повідомленні.

Інформація про перекриття вулиці протестуючими була внесена до Журналу єдиного обліку Київського райвідділу.

Фоторепортаж: Харківські підприємці протестують проти “карантину вихідного дня”

Фото: suspilne.media
Фото: suspilne.media

Як повідомляв Харків Times, 6 листопада представники ресторанного бізнесу вже протестували проти карантинних обмежень біля будівлі Харківської обладміністрації.

Після цього протесту роботу кафе та ресторанів міста дозволили продовжити до 22:00 замість початкових 20:00.

На наступний протест ресторатори вийшли 11 листопада – з вимогою скасування карантину вихідного дня та “податкових канікул”.