Підрядник поверне «Харківобленерго» 630 тисяч гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 3 завершено досудове розслідування стосовно керівника приватного підприємства за фактом привласнення чужого майна в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, місцева прокуратура направила до суду позовну заяву АТ «Харківобленерго» до фірми-підрядника про стягнення збитків, завданих неправомірними діями обвинуваченого.

Як повідомляв Харків Times, під час досудового розслідування встановлено, що директор і головний інженер приватного підприємства, виконуючи роботи за договором з АТ «Харківобленерго», внесли завідомо неправдиві відомості до акту приймання.

На замовлення АТ «Харківобленерго» зазначена фірма протягом 2017 року в Зміївському районі виконувала електромонтажні та будівельні роботи, пов’язані з підключенням абонентів до мережі електропостачання.

Фактична вартість виконаних робіт склала 214 000 гривен. Однак замовник заплатив за ці роботи за виставленим кошторисом понад 840 000 гривен. Таким чином, державі завдано збитки на більш ніж 630 тис. грн.

У червні директору приватного підприємства повідомили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.