Командир харківського “КОРДу” відібрав у зловмисника гранату (доповнено, фото, відео)

Командир харківського спецпідрозділу поліції “КОРД” відібрав у зловмисника гранату, його затримано. Постраждалих немає.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські евакуювали з будинку, де мешкає зловмисник, та сусідніх домоволодінь 10 осіб.

“Поліцейські вели перемовини зі зловмисником кілька годин. В результаті чоловік був  роззброєний та затриманий.  У нього вилучено гранату РГ-42”, – йдеться у повідомленні.

Заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області Сергій Чиж розповів журналістам, що поліцейські не заходили усередину примішення, вони знаходилися на безпечній відстані від чоловіка з гранатою. Перемовини з ним велися, зокрема, через вікно.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Відповідно до санкції статей максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає до 15 років тюремного ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Співробітники Основ’янського відділу поліції намагалися провести в домоволодінні 66-річного жителя району обшук в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 310 Кримінального кодексу (посів або вирощування снотворного маку чи конопель)

Як повідомляв Харків Times, сьогодні о 08:50 співробітники карного розшуку Основ’янського відділу поліції прийшли до будинку жителя району, щоб зробити санкціонований обшук. Чоловік вийшов до поліцейських з гранатою, і, від’єднавши чеку, став погрожувати її підірвати.