«Смотрящого» за Харковом схопили в Сумах (доповнено, фото)

Фото: Владислав Абдула/ Facebook

Служба безпеки України затримала відомого кримінального авторитета, який майже чотири роки перебував у всеукраїнському розшуку за вчинення тяжких злочинів.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

У кримінальних колах затриманий вважається «смотрящим» по Харківській області.

За даними слідства, фігурант причетний до скоєння низки злочинів. На його рахунку в тому числі незаконне поводження зі зброєю, а також опір і загрози правоохоронцям.

За скоєне йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Співробітники СБУ затримали зловмисника в Сумах, де він переховувався від правосуддя з 2017 року.

Зараз вирішується питання про застосування до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється можлива причетність фігуранта до скоєння інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Спецоперацію СБУ Харківської області проводила спільно з поліцією.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що 51-річного чоловіка затримали сьогодні, 12 листопада, в одному з приватних будинків на території міста Суми, де він мешкав останнім часом. Його оголосили у державний розшук за викрадення 20 тисяч доларів з автомобіля харків’янина та незаконне поводження зі зброєю. Дзержинський районний суд м. Харкова виніс ухвалу про дозвіл на його затримання.

“Правоохоронці провели обшуки за місцем переховування фігуранта та в його автомобілі. У результаті вилучили холодну зброю, кастет, граббер, а також записи із особистими даними та фотографіями діючих оперативних працівників управлінь карного розшуку та стратегічних розслідувань в Харківській області”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові контррозвідники Служби безпеки України спільно з співробітниками Нацполіціі затримали іноземця, який перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.