Слідство вважає вбивство в ресторані умисним

Фото: ТСН

В рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства 37-річного харків’янина в ресторані на вулиці Ярослава Мудрого, 21 слідчі повідомили про підозру 32-річному чоловікові. Його підозрюють в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підозрюваний раніше був судимий. За які саме проступки його притягували до відповідальності, не уточнюється.

1 листопада підозрюваний відпочивав в ресторані “Biani”, розташованому по вул. Ярослава Мудрого.

“У цей час до закладу увійшов агресивно налаштований 37-річний чоловік, який тримав у руках травматичний пістолет. Молодик з пістолетом підійшов до відпочиваючого і здійснив 9 пострілів, чим спричинив тілесні ушкодження. Захищаючи себе, чоловік жбурнув у бік стрілка стілець та разом з іншими особами, з якими відпочивав, почав наносити удари по тулубу і голові стрілка. У ході бійки чоловіки відібрали у нападника пістолет.”, – розповіли в прокуратурі.

Чоловік, в якого стріляли, розуміючи, що його супротивника тримають учасники події, і той не може чинити опір, умисно наніс два удари ріжучим предметом по ногам нападника. Через отримані колото-різаних поранень і в результаті гострої крововтрати стрілок помер.

“Таким чином, троє невстановлених в ході слідства осіб, утримуюючи потерпілого, який вже не чинив опір, надали змогу підозрюваному нанести останньому тілесні ушкодження, які потягли його смерть.”, – резюмували в прокуратурі.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в ніч проти 1 листопада у караоке-ресторані Biani Champagneriaпо вулиці Ярослава Мудрого, 21 у центрі Харкова чоловік відкрив вогонь з пістолета. Гості закладу, аби його приборкати, почали розбивати пляшки об стрільця, внаслідок чого той помер на місці.

Поліцейські встановили особу загиблого. Ним виявився 37-річний харків‘янин.

За інформацією соцмереж, поранений в результаті стрілянини і бійки в ресторані «Biani» Дмитро Шаповалов, якого було госпіталізовано в лікарню і прооперовано там, самовільно покинув лікувальний заклад.