У Харкові судитимуть директора комунального підприємства за розтрату 1,4 млн грн

Фото: sputnik-abkhazia.info

Директора одного з комунальних підприємств міста Харкова та керівника приватної фірми звинувачують в розтраті майже 1,4 мільйона бюджетних коштів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними досудового розслідування, директор КП, яке проводить поточні і капітальні ремонти житлових будинків в Харкові, “залучив” до виконання робіт фірму-підрядника, хоча в цьому не було необхідності.

“Протягом 2017-2018 р.р. між КП і ТОВ укладено договір про проведення підрядником ремонтних робіт, а в подальшому на рахунок підрядника безпідставно перераховано майже 1,4 млн грн. Встановлено, що фактично зазначені роботи виконувалися працівниками комунального підприємства. Таким чином, державі в особі Харківської міської ради завдано матеріальних збитків на вказану суму”, – розповіли в прокуратурі.

Досудове розслідування завершено і в суд направлено обвинувальний акт стосовно директора КП і керівника ТОВ. Судити їх будуть за фактом розтрати бюджетних коштів у великих розмірах (ч.ч. 3, 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, чиновнику Харківської міськради повідомили про підозру в махінаціях на ремонтах будинків.