Чиновник харківського вишу піде під суд за вимагання $1000 у студентки з Марокко

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Завершено розслідувано і передано до суду справу на чиновника одного з вишів Харкова і його спільника за фактом вимагання та отримання хабара в розмірі $1000.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, обвинувачений чиновник, який займав посаду директора центру по роботі з іноземними студентами, вимагав $1000 у студентки 4 курсу, громадянки Королівства Марокко. Чиновник повідомив іноземці, що за зазначену суму він допоможе їй вирішити проблему з академічними заборгованостями. Також чиновник пригрозив студентці, що вона буде відрахована з вищого навчального закладу і депортована з України, якщо відмовиться платити. Гроші він велів передати спільникові.

19 вересня 2019, спільно зі слідчими поліції і співробітниками УСБУ, після отримання другого траншу в розмірі 500 доларів директора центру та його спільника було затримано в порядку ст. 208 КПК України. У той же день їм повідомлено про підозру.

Судити їх будуть за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила на отриманні систематичних хабарів директора центру по роботі з іноземними студентами одного з провідних харківських вузів.