Прокуратура просить відправити під варту підозрюваного в ДТП на проспекті Науки

9 листопада у Київському районному суді м.Харкова обирають запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив пішоходів, що стояли на острівці безпеки.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції судового засідання.

В результаті наїзду постраждали три людини, в тому числі дев’ятирічний хлопчик. Збита на острівці безпеки 50-річна жінка третю добу перебуває в комі в реанімації Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. У ще одного чоловіка – переломи обох ніг.

На судовому засіданні підозрюваний свою провину визнав. Він розповів, що його Volkswagen став некерованим і “вилетів” на острівець безпеки після удару іншого автомобіля.

За фактом ДТП водієві, за даними прокуратури, громадянину Єгипту, повідомили про підозру за ч 2. ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від трьох до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прокуратура просить відправити підозрюваного під варту терміном на 60 днів без права внесення застави. Захист наполягає на домашньому арешті.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки та збив чотирьох людей, що чекали на зелений сигнал світлофора.

В результаті аварії три людини з травмами різного ступеня тяжкості доставлені до лікарні швидкої та невідкладної допомоги.
Станом на 13:00 8 листопада всі троє потерпілих перебувають в реанімації у важкому стані.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова і просить свідків допомогти в розслідуванні обставин трагедії.

За інформацією заступника міністра МВС Антона Геращенко, винуватця ДТП в центрі Харкова кілька місяців тому затримували за хуліганство.