Поліція розпочала розслідувати провадження про зникнення Кернеса

Фото: скрин видео

Поліцейські Харкова відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Генадія Кернеса.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Нацполіції області.

“Із відповідною заявою до поліції звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він зазначив, що з 61-річним чоловіком відсутній зв’язок та його місцезнаходження невідоме.

9 листопада слідчим Шевченківського відділу поліції відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою “безвісти зниклий” Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Наразі інформація перевіряється, встановлюються всі обставини події.

Раніше голова МГО “Молодіжний Вибір” Артур Газієв заявив телекомпанії “АТН”, що вимагає від правоохоронців з’ясувати, чи був справжнім підпис Кернеса на документах, що подавалися при реєстрації його кандидатом на посаду міського голови. За його словами, відповідну заяву в поліції в нього приймати та реєструвати відмовились. Після цього Газієв звернувся до суду. Червонозаводський суд Харкова 6 листопада задовільнив його скаргу у відношенні слідчих на їхню бездіяльність та зобов’язав їх внести його заяву до ЄРДР та провести розслідування.

Також Газієв звернувся до правоохоронців із заявою про зникнення Кернеса.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, згідно із заявою першого заступника мера Харкова Ігоря Терехова, обраний втретє на посаду Харківського міського голови Геннадій Кернес, який з 17 вересня цього року знаходиться на лікуванні у німецькій клініці “Шаріте, повернеться до Харкова до 20 грудня.

4 листопада Міська територіальна виборча комісія Харкова оголосила остаточні результати виборів на посаду Харківського міського голови. Геннадій Кернес переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).