ДТП на проспекті Науки: винуватець затриманий

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова і просить свідків допомогти в розслідуванні обставин трагедії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

22-річного водія Volkswagen, який врізався в острівець безпеки на перехресті проспекту Науки та вулиці Космічної, затримали в порядку ст. 208 КПК. Йому повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За фактом аварії проводиться досудове розслідування в рамках кримінального впровадження, порушеного за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки та збив чотирьох людей, що чекали на зелений сигнал світлофора.

Внаслідок аварії три людини з травмами різного ступеня тяжкості доставлені до лікарні швидкої і невідкладної допомоги.

Як розповіли кореспонденти Суспільного з посиланням на директора Центру екстреної медичної допомоги Віктора Забашту, жінка приблизно 50 років отримала важку травму голови, перелом гомілки та передпліччя, в момент госпіталізації вона була в комі. У 48-річного чоловіка забій грудної клітки, у його 9-річного сина — травма голови, два зламаних стегна та передпліччя.

Ще одна жінка (судячи з відео, бабуся хлопчика), яку зачепило повітряною хвилею, значних травм не отримала та відмовилася від госпіталізації.

Свідків та очевидців даної ДТП просять звертатися за телефонами: (057) 715-71-60, 705-96-91 або до слідчого відділу розслідування злочинів в сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області за адресою: м.Харків, вул. Маяковського, 22, до старшого лейтенанта поліції Дорошенко Дениса Віталійовича.