Обстріл Почесного консульства Азербайджану в Харкові поліція розслідує за статтею “хуліганство”

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція розслідує обставини обстрілу будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки, вчиненого 7 листопада приблизно о 2:30.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що були обстріляні вікна і вхідні двері будинку, розташованого на вулиці Ярослава Мудрого, 7.

З місця події поліцейські вилучили дві гільзи та три залишки металу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За розпорядженням керівництва ГУНП в Харківській області, будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харкові і Почесного консульства Республіки Вірменія в м. Харкові взяті поліцією під цілодобову охорону.

У міністерстві закордонних справ Азербайджану звинуватили вірмен в обстрілі консульства в Харкові, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС Азербайджану.

“З огляду на недавні погрози, які йдуть від радикальних вірменських сил для дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном, це напад на наше Почесне консульство в Харкові слід розглядати в контексті цих загроз “, – йдеться в заяві.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 7 листопада в Почесному консульстві Азербайджану в Харкові заявили, що вночі невідомі обстріляли будівлю консульства на вулиці Ярослава Мудрого, 7. За інформацією відомства, було скоєно шість пострілів. Камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю в руках, яке нагадує пістолет з глушником.