У Харкові мітинг проти карантину (фото)

Сьогодні, 6 листопада, на майдані Свободи проходить мітинг представників ресторанного бізнесу проти карантинних обмежень.

Про це Харків Times дізнався з соцмереж і повідомлення Суспільного.

Як повідомляється, учасники мітингу, серед яких співробітники та власники кафе і ресторанів, зібралися на пікет в сквері на майдані Свободи, а потім попрямували до будівлі Харківської облдержадміністрації.

За даними Суспільного, в пікеті на його початку взяли участь не менше 100 чоловік. Вони виступають проти карантинних обмежень, зокрема, — заборони на роботу після 20:00.

В руках протестувальників плакати з написами «Дайте працювати», «Карантин людей не прогодує», «Моїй дитині потрібна куртка», «Ми не можемо оплатити комунальні послуги», «Моя робота — це моє життя», «Я не можу купити ліки батькам».

Учасники пікету зазначають, що через низький прибуток вони не можуть оплатити оренду та комунальні послуги, а також виплачувати зарплату найманим працівникам.

Зіркою акції став власник харківського кафе з єнотами Марк, який вийшов до обладміністрації в костюмі єдинорога та з єнотом Лізою на руках.

За повідомленнями в соціальних мережах, кількість мітингувальників зростає, представників пікету пропустили до будівлі обладміністрації.

Як повідомили Харків Times в прес-службі Нацполіції області, станом на 11:00 в акції беруть участь до 450 осіб, охорону громадського порядку забезпечують 40 поліцейських. Мітингувальники подали офіційну заявку на проведення акції.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові поліція відкрила кримінальну справу через порушення карантину в нічному клубі.

19 жовтня Харків, Люботин та три райони області увійшли у “червону зону” карантину.