Начальниця райвно та директор фірми підуть під суд за брехню й розтрату

Фото: khar.gp.gov.ua

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальниці одного з районних відділів освіти та директора ТОВ за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, складання й видачі завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 і ч. 5 ст. 191 КК ).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Історія почалася ще в грудні 2017 року, коли між фірмою-підрядником та райвно був укладений договір про технічне переоснащення котельні у навчально-виховному комплексі. Слідство вважає, що при цьому начальниця відділу освіти та директор ТОВ “вступили в змову з метою розтрати бюджетних грошей”.

“Директор товариства-підрядника вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяг виконаних будівельних робіт. Начальник відділу освіти, у свою чергу, достовірно розуміючи, що технічне переоснащення котельні не здійснено, підписав акти приймання виконаних робіт “, – йдеться у повідомленні.

На підставі цих документів на рахунок ТОВ було перераховано гроші з бюджету. Загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 600 тис. гривень.

Прокурор також направив цивільний позов в інтересах держави на цю суму.

Якщо провину обвинувачених буде доведено, їм загрожує від семи до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці квітня правоохоронці повідомили директору одного з харківських товариств з обмеженою відповідальністю про підозру в заволодінні бюджетними коштами при будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Чугуївському районі області. Згідно з висновками слідства, керівник товариства вніс до актів неправдиві відомості про обсяги робіт, завищивши ці обсяги.