Війна в Україні: 11 обстрілів, один поранений

За минулу добу, 5 листопада, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано 11 порушень домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Дев’ять порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Так, поблизу Старогнатівки противник провокував наших захисників вогнем зі стрілецької зброї.

У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

У районі населеного пункту Водяне задокументовано п’ять порушень. Захисникам Водяного довелося відкрити вогонь у відповідь.

З тимчасово окупованої Ужівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем.

Двічі протягом доби ворог застосував міномети калібру 82 міліметра.

Два порушення режиму припинення вогню зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Неподалік від Попасної в обідній час противник відкривав вогонь з великокаліберного кулемета.

Крім того, задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ПОГ-17 над позиціями ООС.

Внаслідок підриву ПОГ-17 один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкові поранення. Воїна оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надають належну медичну допомогу. Стан здоров’я захисника задовільний.

«Про зухвалі та підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін», — йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 6 листопада, на всіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, порушень домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, не зафіксовано.